Chiesi Group увеличава подкрепата и осигурява допълнителни средства за служители пациенти и здравни специалисти в отговор на пандемията от COVID19

НАЧАЛО > Новини > Chiesi Group...
 
Date: 02/04/2020

 

  • Групата отпуска 3 милиона евро за дарения в подкрепа на действащото извънредно положение
  • Постоянни усилия за осигуряване на непрекъснатост на веригата на доставки и производство въпреки засилените ограничения в Италия и по света
  • Компанията обявява също така инвестиция в размер на 1 милион евро в нови мерки за защита на здравето и благосъстоянието на служителите, включително допълнителни компенсации и услуги за подпомагане на членовете на екипа на Chiesi, които са продължили да работят на място

Парма (Италия), март 27 2020 — Chiesi Farmaceutici, международна научно-изследователска Група в областта на здравеопазването (Chiesi Group), днес обяви редица нови мерки в подкрепа на служители, пациенти и здравни специалисти в отговор на продължаващата пандемия COVID-19. Мерките включват фонд от 3 милиона евро в подкрепа на борбата с коронавируса в Италия. Екипите на Chiesi Group за управление при извънредни ситуации на корпоративно ниво и във всички филиали продължават да следят отблизо развитието на пандемията COVID-19, по начина по който го правят от обявяването на извънредната ситуация. Въведени са извънредни мерки, за да се гарантира непрекъснатата доставка на нашите лекарства във всички страни, в които се разпространяват, както и мерки в подкрепа на здравето и благосъстоянието на служители, пациенти и партньори.

 

Производство и доставка на лекарства

 

След постановлението на италианското правителство от 22 март, призоваващо за спиране на производството на всички несъществени продукти в Италия, Chiesi Group потвърди, че производството на всички лекарства на компанията ще продължи без прекъсване в техните заводи в Италия и чужбина при същите стандарти за високо качество. Днес работата продължава и ние сме в състояние да доставяме лекарства по стандартните канали за производство и дистрибуция от всички наши производствени предприятия в Италия, Бразилия и Франция, а нашите глобални операции в научноизследователската и развойната дейност продължават да напредват.

 

Грижи за нашите служители и партньори

 

В отговор на пандемията, екипите на Chiesi Group за управление при извънредни ситуации въведоха мерки за опазване на здравето и безопасността на всички служители, като се актуализират ежедневно на база насоки, дадени от институциите и от Световната здравна организация. Тези действия са насочени към четири основни области на дейност: защита, споделяне, информиране и обучение. Компанията е определила основна работна група, чието физическо присъствие е необходимо на място за поддържане на непрекъснатостта на операциите и е предоставила необходимата технологична поддръжка и оборудване, за да се гарантира, че всички останали членове на екипа на Chiesi могат да работят от вкъщи, чрез осъществяване на ефективни работни политики, които вече обхващат всички бизнес функции.

За служителите, които продължават да работят на място, са въведени строги процеси за защита на тяхното здраве, включително насоки за социално дистанциране и нови протоколи за хигиената, в допълнение към съществуващите рутинни процедури за безопасност и сигурност.

 

Нашият ангажимент за подкрепа на глобалния отговор

 

Като В-корпорация /дружество, което не е с идеална цел, но което отговаря на най-строгите стандарти за социално поведение и отношение към околната среда/, Chiesi Group се ангажира да има положително въздействие върху обществото.

 

„В отговор на тази безпрецедентна световна здравна криза, Chiesi остава ангажирана с подобряване качеството на живота на нашите пациенти, служители и сътрудници, като същевременно защитава тяхното здраве и благосъстояние. Това лежи в основата на всички решения, свързани с пандемията, които вземаме,” коментира Ugo Di Francesco, Изпълнителен директор на Chiesi Group. „Много сме доволни, че успяваме да осигурим непрекъснатото производство и доставка на лекарства на болниците, лекарите и пациентите, които разчитат на нашите лекарства. Като фармацевтична компания, ние също така използваме нашия опит, ресурси и материали в подкрепа на здравните специалисти по целия свят и търсим начини да увеличим капацитета си с увеличаването на нуждите. Продължаваме да работим, както с всички наши партньори, така и с местни, национални или регионални органи по целия свят, за да гарантираме, че можем да ги подкрепим по възможно най-добрия начин.”

 

„За нас е чест, че можем да дадем своя принос в отговор на кризата, причинена от тази пандемия. В Италия сме изправени пред това, което може да бъде описано само като извънредна ситуация на национално равнище. Като увеличаваме инициативите си за защита на нашите служители и пациенти, тяхната безопасност остава наш основен приоритет”, казва Alberto Chiesi, Президент на Chiesi Group. „Извънредно горд съм с ангажираността, демонстрирана от всички наши служители в този труден момент и бих искал да изкажа личната си благодарност на всички тях.”

 

 

За Chiesi Group

 

Chiesi Farmaceutici е базирана в Парма, Италия, международна научно-изследователска група в областта на здравеопазването с 85-годишен опит във фармацевтичната индустрия и глобално присъствие в 29 страни. Chiesi извършва научно-изследователска дейност, развива и предлага иновативни лекарства в областта на респираторните заболявания, други специализирани области в медицината, както и в областта на редките заболявания. Научно-изследователската част на организацията със седалище в Парма (Италия) е с интегрирани научно-изследователски групи във Франция, САЩ, Великобритания и Швеция, за осъществяване на предклиничните, клиничните и регистрационните програми на Chiesi. В Chiesi работят близо 6000 души. Chiesi Group е сертифицирана В-корпорация /дружество, което не е с идеална цел, но което отговаря на най-строгите стандарти за социално поведение и отношение към околната среда/

За повече информация, моля посетете www.chiesi.com.